Beveiligingscamera: wat past bij u?

Een beveiligingscamera is er in allerlei soorten en maten. Groot, klein, massief, subtiel en ga zo maar door. Welke beveiligingscamera bij u past is echter helemaal afhankelijk van de ruimte die u wilt beveiligen, maar ook van het doel van de beveiligingscamera en uw beveiligingsvraag. Het is daarom belangrijk dat u een bij uw situatie passende beveiligingscamera aanschaft. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de verschillende bewakingscamera’s.

Doel van een beveiligingscamera

Het belangrijkste wat u zichzelf voor aanschaf van een beveiligingscamera moet afvragen is waar u het bewakingssysteem voor gaat gebruiken. Deze vraag is namelijk essentieel bij het bepalen van een voor u geschikte beveiligingscamera. Wilt u de camera gebruiken om uw terrein te monitoren? Verdenkt u uw personeel van diefstal of fraude? Of wilt u uw huis of bedrijf altijd beveiligen? Daarbij is het aan te raden om de lichtsituatie van uw ruimte mee te nemen in uw beslissingstraject. Een donkere ruimte of donker terrein vraagt namelijk om een lichtgevoelige beveiligingscamera. Dit zorgt ervoor dat u ook ‘s nachts op haarscherpe beelden kunt rekenen.

Plaatsen van de beveiligingscamera

Het doel van de beveiligingscamera is de belangrijkste overweging voorafgaand het kopen van een beveiligingssysteem. Ook de plaatsing van de beveiligingscamera’s speelt een hele belangrijke rol. Hoe goed de beveiligingscamera ook is, als de omstandigheden niet bij de beveiligingscamera passen zal hij niet presteren. Onderstaand vindt u enkele tips voor het plaatsen van uw beveiligingscamera.

  • Wanneer u de camera buiten wil gebruiken, moet u erop letten dat u een buitencamera koopt. Deze beveiligingscamera’s zijn ervoor gemaakt om alle weersinvloeden aan te kunnen. U kunt deze beveiligingscamera’s herkennen aan de IP66 certificering. Dit houdt in dat de behuizing zelfs de slechtste weersomstandigheden aankan. Het zou natuurlijk vervelend zijn als uw beveiligingscamera het na de eerste de beste regenbui begeeft.
  • Lichtomstandigheden spelen een grote rol bij de werking van de beveiligingscamera. Hou er daarom rekening mee dat er tegenover de beveiligingscamera geen grote lamp staat én u in het geval van slecht licht een lichtgevoelige beveiligingscamera koopt. Denk hierbij aan een X-GEN beveiligingscamera of een infraroodcamera.
  • Wilt u uw huis tegen diefstal beveiligen? Zorg er dan voor dat alle toegangsmogelijkheden goed beveiligd worden. Wanneer een deur goed beveiligd is met een beveiligingscamera, zal een crimineel andere opties gaan zoeken. Denk hierbij aan de schuur, de bijkeuken of een dakraam.
  • Ook het doel speelt een grote rol bij het plaatsen van de beveiligingscamera. Wilt u een overzichtsbeeld? Of toch liever een gedetailleerd beeld van iedereen die bij u naar binnen gaat? In het eerste geval is het dan verstandig om de beveiligingscamera relatief hoog te hangen, zo krijgt u een goed beeld van uw terrein. Wanneer u liever een gedetailleerd beeld hebt, is het raadzaam de camera bij de deur of op ooghoogte op te hangen.

Bent u geïnteresseerd?

Vul ons formulier in en wij bellen u z.s.m terug of bel ons op +31 (0)85 – 273 84 86

    beveiligingscamera

    Beveiligingscamera’s

    Wanneer u ervoor kiest om een beveiligingscamera te plaatsen worden uw eigendommen niet alleen perfect bewaakt, de aanwezigheid van een beveiligingscamera heeft ook een preventieve werking. Een inbreker of overvaller zal daarom uw huis sneller voorbij lopen. Een goede beveiligingscamera is daarom essentieel als u uw huis of bedrijfspand optimaal wil beveiligen. Een beveiligingscamera is er echter in vele soorten en maten. Ze verschillen niet alleen qua uiterlijk veel van elkaar, ook qua specificaties en technologie is geen een beveiligingscamera hetzelfde. Helaas maakt het bijna oneindige aanbod het kiezen van een passende beveiligingscamera niet veel makkelijker. Wij helpen u graag bij deze keuze. In onderstaande alinea’s leest u meer over het aanbod.

    Draadloze beveiligingscamera

    De draadloze beveiligingscamera is erg populair. Dit is te wijten aan het feit dat u wel beveiligd bent, maar de draden geen afbreuk doen aan uw interieur. Simpelweg omdat er geen draden zijn. Zijn populariteit komt niet alleen door zijn uiterlijk, maar ook doordat het aansluiten een stuk sneller gaat. Er hoeven namelijk geen kabels getrokken te worden.

    Infrarood camera

    De infrarood camera is over het algemeen wat groter uitgevallen dan een standaard beveiligingscamera. Dit komt doordat er verschillende lampjes rondom de lens van de camera zijn geplaatst. Deze zorgen ervoor dat de infrarood camera ook in het donker haarscherpe beelden opneemt. Een goede IR-camera kan een nachtzicht tot wel 100 meter hebben. Dit zicht is afhankelijk van het aantal infrarood leds van de camera en de sterkte van de leds. Een nadeel van een infrarood camera is dat hij warm wordt, spinnen zijn er daardoor gek op en bouwen er graag hun web.

    Dome camera

    Een dome staat bekend om zijn ronde vorm en zijn deels glazen behuizing. Achter de glazen bol bevindt zich de lens van de camera plus eventuele infrarood technologie. Het grote voordeel van een dome camera is dat hij door zijn ronde vorm minder gevoelig is voor vandalisme.

    Verborgen camera

    Een verborgen beveiligingscamera lijkt leuk voor de heb, maar er zijn toch behoorlijk wat situaties waarbij een verborgen camera onmisbaar is. Denk bijvoorbeeld aan interne criminaliteit of bij het beveiligen van winkels.

    IP camera

    De IP camera is ongekend populair en een nieuwe speler in de beveiligingscamera markt. IP staat voor internet protocol en dit zorgt ervoor dat de opnames via een internet verbinding getransporteerd kunnen worden.

    Binnencamera

    Een binnencamera wordt, zoals de naam al doet vermoeden, uitsluitend binnen opgehangen. Door een binnencamera op te hangen in uw kantoorpand of woning, kunt u zowel uw privé en zakelijke bezittingen in de gaten houden. Wordt er bijvoorbeeld uit uw magazijn gestolen? Of hangen er groepjes jongeren rond uw pand? Met een binnencamera bent u ervan verzekerd dat alles wordt opgenomen en kunt u de bewakingsbeelden altijd terugkijken.

    Buitencamera

    Een buitencamera wordt buiten opgehangen. De camera kan aan een lantaarnpaal bevestigd worden, maar ook boven een deur of aan de muur gehangen worden. Zo zorgt u dat heel uw terrein of tuin goed beveiligd is. Het is belangrijk dat een buitencamera tegen een stootje kan en tegen alle weer elementen is opgewassen

    HD beveiligingscamera

    Alles om ons heen wordt in een rap tempo door ontwikkelt. Zijn we net gewend aan een nieuwe telefoon, staat er alweer een opvolger klaar. Dit is ook op gebied van beveiligingscamera’s het geval. Ze worden steeds beter en oudere modellen worden steeds meer naar de achtergrond verdrongen. Een goed voorbeeld van een nieuwe technologische ontwikkeling is de HD beveiligingscamera.

    PTZ beveiligingscamera

    Een PTZ-beveiligingscamera (pan, tilt, zoom) is een bestuurbare beveiligingscamera en de populairste van zijn soort. PTZ staat voor draaien, kantelen en zoomen. U kunt dit op afstand doen middels een joystick, DVR of een laptop of computer.

    Hoeveel beveiligingscamera’s?

    Hoeveel beveiligingscamera’s u het best kunt plaatsen is een lastig te beantwoorden vraag. Dit is namelijk helemaal afhankelijk van uw beveiligingsvraag, het aantal te beveiligen objecten en de oppervlakte van uw ruimte. Om helder te krijgen hoeveel bewakingscamera’s u het best kunt aanschaffen, is het verstandig voor uzelf te bepalen wat u precies wilt beveiligen. Aanvullende vragen kunnen zijn:

    • Hoe groot is het te beveiligen object?
    • Hoeveel in- en uitgangen telt het te beveiligen object?
    • Zijn er dode hoeken in de ruimte?

    Daarnaast speelt ook het uiteindelijke resultaat een grote rol. Wat wilt u precies zichtbaar hebben op de beelden? Is dat de kassa? Uw kantoor? Of alle toegangswegen? Wilt u liever een overzichtsbeeld of moeten personen te herkennen zijn? Wanneer u voor een overzichtsbeeld kiest, zorgt het bewakingssysteem voor een goed overzicht van uw pand. Personen zullen echter slecht te herkennen zijn. Dit maakt eventuele opsporing een stuk lastiger. Wanneer u de personen goed in beeld wilt hebben, kunt u uw systeem het best zo instellen dat personen voor 60 procent het beeld vullen. Dit kan het inzoomen van de bewakingsbeelden een stuk makkelijker maken.

    Beveiligingscamera installeren

    Het aanschaffen van een beveiligingscamera houdt niet op bij de aanschaf alleen. Hij moet namelijk ook nog geïnstalleerd worden. Deze installatie is relatief makkelijk, maar moet wel met enige precisie gedaan worden. Er zijn buiten de interne factoren van de beveiligingscamera ook een hoop externe factoren waar u rekening mee dient te houden. Het is behoorlijk vervelend als u een goede beveiligingscamera aanschaft, maar hij door externe factoren bijna onbruikbaar is. Daarom hebben wij de belangrijkste externe factoren voor u op een rijtje gezet:

    • Hou rekening met tegenlicht, dit kan namelijk funest zijn voor de uiteindelijke bewakingsbeelden. Denk hierbij aan een lantaarnpaal of de ondergaande zon.
    • Let er op dat de openingshoek goed ingesteld staat. Dit kan per beveiligingscamera een hoop verschillen. Wanneer dit niet goed ingesteld is, kan ook dit van invloed zijn op de beelden. Het zichtveld kan namelijk tussen de 30 en 180 graden variëren. Een behoorlijk verschil!
    • De digitale zoom is vaak de grootste valkuil. Zelfs specialisten kunnen hier aardig de mist mee ingaan. Besteed hier daarom extra aandacht aan. Weet u niet zeker of u dit goed heeft gedaan? Raadpleeg dan altijd een specialist.

    Onderstaande video is een goed voorbeeld van een slechte installatie:

    Privacyregels

    Wanneer u een beveiligingssysteem aanschaft, moet u er zorg voor dragen dat de privacy van uw werknemers, voorbijgangers en ook de privacy van criminelen niet in het geding komt. Het plaatsen is daarom ook aan een aantal voorwaarden gebonden. Welke dat zijn leest u onderstaand.

    Als u een beveiligingscamera rondom uw woning wilt ophangen mag dit niet op openbare plekken gedaan worden. Zo mag u, wanneer u in een appartementencomplex woont, de gang of entree van het gebouw niet filmen. Ook de openbare weg mag niet gefilmd worden. Uw eigen voordeur alleen wanneer de tuin of eigendommen van uw buren buiten beeld blijven. Komen er toch openbare plekken of eigendommen van buren in beeld? Dan valt u onder de Wet bescherming persoonsgegevens en kunt u gecontroleerd worden door de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer informatie over de privacyregels vindt u hier.

    Wilt u het systeem voor uw bedrijf gebruiken? Ook dan worden er voorwaarden gesteld aan het gebruik van de bewakingscamera’s. Het is namelijk erg aannemelijk dat de privacy van uw werknemers en bezoekers in het geding komt, iets wat u altijd moet proberen te voorkomen.

    Onderstaand de regels die gelden bij zakelijk gebruik:

    • Privacygevoelige plekken zijn een no go. Hieronder vallen plekken zoals de toiletten en kleedkamers.
    • Het toezicht moet noodzakelijk zijn. Alle andere toepassingen moeten al gebruikt zijn.
    • U moet uw bezoekers en personeel altijd laten weten dat er een beveiligingscamera hangt. Dit kan via bordjes of stickers.

    U mag de camerabeelden slechts 4 weken bewaren. Alleen in geval van een onopgeloste calamiteit mag hier een uitzondering op gemaakt worden.

    beveiligingscamera gehackt

    Opname bewakingsbeelden

    Wanneer u uw beveiligingscamera voor bewaking wil gebruiken, is het opnemen van bewakingsbeelden van groot belang. Zonder deze beelden heeft u namelijk niks aan uw beveiliging en zijn criminelen niet te herkennen. Een bewakingscamera alleen is niet genoeg voor als u bewakingsbeelden wil opnemen, zelfs niet als het een hele goede is. De camera heeft namelijk maar een beperkte capaciteit en heeft te weinig geheugen om uren aan film te verwerken. Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor, namelijk het aanschaffen van een recorder. Deze zorgt ervoor dat alle analoge beelden worden omgezet naar digitale bestanden. U kunt deze beelden vervolgens bewaren op een harde schijf. Zo kunt u de beelden altijd terugkijken, waar u ook bent. De genoemde componenten kunnen los gekocht worden, maar ook als pakket. Het kopen van een pakket is altijd voordeliger dan dat u alles los koopt. Onderstaand vindt u een kleine greep uit ons aanbod:

    Beveiligingscamera met Live View

    Een inbraak of overval vindt altijd plaats wanneer u het totaal niet verwacht. U wordt overrompeld en hebt geen tijd om de politie in te schakelen. Een beveiligingscamera met Live View neemt dit van u over en zorgt dat een aangesloten meldkamer real time met u mee kan kijken. Zij schatten uw situatie in en sturen de beelden door naar de politie. Zo zijn zij gelijk op de hoogte van uw situatie, weten zij hoeveel inbrekers of overvallers er zijn en hebben ze een goed signalement. Zij kunnen vervolgens bepalen met hoeveel eenheden ze naar u toe gaan en kunnen indien nodig een ambulance inschakelen. Live View is in 2011 ontwikkelt en is ontstaan na het Actieprogramma Ketenaanpak Overvalcriminaliteit. Dit actieprogramma is opgezet door de Taskforce Overvallen. Het doel van Live View is om het aantal overvallen flink terug te schroeven. Op onderstaande video ziet u hoe Live View in zijn werk gaat.

    Beveiligingscamera via glasvezel

    Steeds meer telecom- en internetaanbieders bieden internet via glasvezel aan. Hoewel dit nog niet overal in Nederland beschikbaar is, krijgen steeds meer plekken de beschikking over een glasvezel netwerk. Dit is niet alleen ideaal om snel te kunnen internetten, ook een beveiligingscamera kan excelleren wanneer het op een glasvezelnetwerk wordt aangesloten. Het werkt namelijk niet alleen heel snel, het zorgt ook voor minder ruis op de verbinding. Dit resulteert in scherpere bewakingsbeelden, waardoor inbrekers en overvallers nog makkelijker te herkennen en te arresteren zijn.

    Een ander voordeel van een beveiligingscamera via glasvezel is het netwerk zelf. Wanneer u voor een traditioneel camerasysteem kiest, krijgt u hoogstwaarschijnlijk te maken met dikke kabels die moeilijk te verbergen zijn. Daarbij is de kans op een kabelbreuk groter en het is moeilijker te herstellen of te repareren. Als u gebruik maakt van een glasvezelkabel met converter is dit niet het geval. De beveiligingscamera’s worden met een kabel aangesloten op de converter. Hier vandaan worden de beveiligingscamera’s met slechts één kabel op de recorder aangesloten.

    CONTACTFORMULIER
    CONTACTGEGEVENS

    Of bel ons op +31 (0)85 – 273 84 86 (mobiel bereikbaar op: +31 (0)6 – 525 760 69)
    of mail direct naar info@bandit.nl

    “Wij maken uw wereld weer een stuk veiliger!”